Michael Weber
Bakalářská práce
Kvalita vín a její kontrola
The quality of the wines and its control
Anotace:
Víno je jeden z nejpopulárnějších alkoholických nápojů, který je rozšířen po celém světě a v České republice má dlouholetou tradici. Je dokázáno, že díky chemickému složení, má víno příznivé účinky na lidský organismus a pravidelná, ale hlavně střídmá, konzumace může chránit lidský organismus před kardiovaskulárními onemocněními či rakovinou. Za tyto příznivé účinky jsou zodpovědné hlavně antioxidanty …víceAbstract:
Wine is the one of the most popular alcoholic beverage, spread around the globe and which has a long tradition in the Czech Republic.It is proved that wine, thanks to its chemical composition, has positive effects on human body and that regular and moderate consumption of wine can prevent human organism from cardiovascular diseases or cancer. Mainly antioxidants like resveratrol, catechin or proanthocyanidins …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Oponent: Jan Táborský, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Technologie zpracování a sortiment liturgických vín
Sabina TRÁGEOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva