Studium redoxních reakcí v révovém moštu a víně – Tomáš Cileček
Tomáš Cileček
Bakalářská práce
Studium redoxních reakcí v révovém moštu a víně
Study of redox reactions in grape must and wine
Anotace:
V první kapitole literárního přehledu je snahou rozdělit složky přítomné ve víně do skupin, charakteristických konkrétní chemickou strukturou. Jejich nejvýznamnější zástupci jsou zde obecně rozebíráni po stránkách molekulární stavby, koncentrační úrovně, funkce či reaktivity. Druhá část zaměřuje svou pozornost na definici oxidačně-redukčních reakcí v návaznosti na pre-fermentační (mošt) a post-fermentační …víceAbstract:
In the first chapter of the literature review, an attempt is made to divide the components present in wine into groups characterized by a specific chemical structure. Their most important representatives are generally analyzed here in terms of molecular structure, concentration level, function or reactivity. The second part focuses its attention on the definition of oxidation-reduction reactions following …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Oponent: Pavel Híc, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství