Alexandra Lešanyčová

Bachelor's thesis

3D tisk potravin se zvýšeným obsahem vlákniny

3D Food Printing with Increased Fibre Content
Anotácia:
Tato bakalářská práce měla za cíl problematiku 3D extruzního tisku potravin s využitím přídatných látek v podobě hydrokoloidů polysacharidové povahy řazených k vláknině. Literární přehled také současně shrnuje poznatky týkající se dělení vlákniny, jejích zdrojů, biologické aktivity a důležitosti její přítomnosti ve stravě. Studie ukazují, že přídavek těchto látek přináší řadu výhod, od zajištění plynulého …viac
Abstract:
This bachelor’s thesis aimed to focus on the issue of extrusion-based 3D food printing utilizing additives in the form of hydrocolloids of polysaccharides origin, which are classified as a dietary fibre. The literature review also summarizes knowledge related to classification of dietary fibre, its sources, biological activity, and an importance of its presence in diet. Studies show that the addition …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
  • Vedúci: doc. Mgr. Soňa Hermanová, Ph.D.
  • Oponent: Stanislava Voběrková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta