3D tisk potravin se zvýšeným obsahem vlákniny – Alexandra Lešanyčová
Alexandra Lešanyčová
Bachelor's thesis
3D tisk potravin se zvýšeným obsahem vlákniny
3D Food Printing with Increased Fibre Content
Anotácia:
Tato bakalářská práce měla za cíl problematiku 3D extruzního tisku potravin s využitím přídatných látek v podobě hydrokoloidů polysacharidové povahy řazených k vláknině. Literární přehled také současně shrnuje poznatky týkající se dělení vlákniny, jejích zdrojů, biologické aktivity a důležitosti její přítomnosti ve stravě. Studie ukazují, že přídavek těchto látek přináší řadu výhod, od zajištění plynulého …viacAbstract:
This bachelor’s thesis aimed to focus on the issue of extrusion-based 3D food printing utilizing additives in the form of hydrocolloids of polysaccharides origin, which are classified as a dietary fibre. The literature review also summarizes knowledge related to classification of dietary fibre, its sources, biological activity, and an importance of its presence in diet. Studies show that the addition …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedúci: doc. Mgr. Soňa Hermanová, Ph.D.
- Oponent: Stanislava Voběrková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Assessing the adhesion of probiotic lactobacilli in the presence of kolaviron-rich G. kola extract to human colonic epithelial cells using static in vitro digestion model
Eva Vacíková -
In vitro trávení pšenice a pšeničných výrobku a jeho vliv na obsah karotenoidů
Kateřina Mysíková -
Sledování produkce methanu během simulovaného bachorového trávení krmiva v bioreaktoru <I>in vitro</I>
Martin Klimiček -
Validace využitelnosti standardizovaného statického in vitro trávicího modelu pro mléčné matrice s ohledem na proteasovou a lipasovou aktivitu
Markéta Pedlíková -
Metabolické přeměny konopných extraktů v podmínkách in vitro statického trávicího modelu
Tomáš Skala -
3D printing implementation in food industry
Alena Zhylinskaya -
3D tisk v oblasti potravinových obalů
Radim Trunko -
3D tisk v oblasti potravinových obalů
Radim Trunko