Zhodnocení fyzikálního a chemického stavu půdy pozemků obhospodařovaných soukromým zemědělcem – Fabián Voldán
Fabián Voldán
Bachelor's thesis
Zhodnocení fyzikálního a chemického stavu půdy pozemků obhospodařovaných soukromým zemědělcem
Assessment of physical and chemical soil condition of lands managed by the private farmer
Anotácia:
Tato závěrečná práce je zaměřena na posouzení půd pozemků, které obhospodařuje soukromý zemědělec. U pozemků se sledovaly fyzikální, chemické a fyzikálně-chemické vlastnosti půdy. Ty byly následně zhodnoceny a byl posouzen aktuální stav pozemků. Sledované pozemky se nachází v katastrálním území Partutovice, Luboměř aStřítež nad Ludinou. Pro odběr neporušených vzorků bylo vybráno pět pozemků, ze kterých …viacAbstract:
This bachelor thesis is focus on analysis of soil which are cultivate by private farmer. On these fields were determined physical, chemical and physic-chemical quality. The quality and current situation were evaluated. The fields are located in cadastral area of Partutovice, Luboměř and Střítež nad Ludinou. The undisturbed soil samples were sampled from five fields on 25thof November 2019. The indisturbed …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Jana Šimečková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VOLDÁN, Fabián. \textit{Zhodnocení fyzikálního a~chemického stavu půdy pozemků obhospodařovaných soukromým zemědělcem}. Online. Bakalárska práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/3zx077/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Agrobiology / General Agriculture
Práce na příbuzné téma
-
Fyzikální vlastnosti ovlivňující jakost rybího masa a produktů z ryb
Zuzana Bytešníková -
Baking Quality of Composite Flours
Zhansaya Bolatova -
Zhodnocení vlivu vazby lignocelulózový materiál/adhesivum na vlastnosti materiálů na bázi ligninu a celulózy a hodnocení parametrů ovlivňujících kvalitu lepeného spoje u těchto materiálů
Štěpán Hýsek -
Faktory ovlivňující senzorické vlastnosti vajec
Simona Fraňková -
Fyzikálně-chemické vlastnosti jezerních sedimentů jezera Anonima, ostrov Vega, Antarktida
Tomáš Čejka -
Fyzikálně-chemické a mikrobiologické vlastnosti čistírenských kalů
Nela Friedrichová -
Vliv zpracování na chemické vlastnosti produktů odvozených z pepřovníku černého (Piper nigrum; Piperaceae)
Monika Ehrenbergerová -
Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků
Eliška Makrlíková