Čokoládové cukrovinky s přidanou hodnotou – Bc. Kateřina Týblová
Bc. Kateřina Týblová
Master's thesis
Čokoládové cukrovinky s přidanou hodnotou
Chocolate confectionary with added value
Anotácia:
Čokoláda se v současné době těší oblíbenosti ze strany konzumentů. Se zvyšujícím se zájmem o vliv diety na zdraví se zvyšuje i snaha o výrobu nových a zdravějších potravin. Proto bylo cílem této práce vyrobit čokoládové výrobky s přidanou hodnotou. Celkem bylo vyrobeno šest druhů tabulkových čokolád (bílá, matcha, lyofilizované mango, drcené kakaové boby, zázvor, skořice) a pět druhů pralinek (smetanová …viacAbstract:
Chocolate has a high popularity among consumers. With increasing interest in the effect of diet on human health, the effort to produce new and healthier foods also increases. Therefore, the aim of this thesis was to design enriched chocolate products. In total, six types of chocolate bars (white, matcha, freeze-dried mango, crushed cocoa beans, ginger, cinnamon) and five types of chocolate pralines …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2023
- Vedúci: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety
Práce na příbuzné téma
-
Nutričně cenné látky hrachu a jejich změny při zpracování
Kristýna Stávková -
Nutričně cenné látky v pekařských výrobcích
Markéta Stará -
Možnosti zvýšení obsahu nutričně cenných látek a vlákniny v pekárenských výrobcích
Barbora Fiedorová -
Pralinky a variabilita jejich výroby
Michal Pešák -
Vliv zpracování a složení náplně čokoládových pralinek na jejich výslednou kvalitu
Vojtěch Neuwirth -
Speciální čokoládové cukrovinky a problematika jejich výroby
Veronika Bednaříková -
Čokoládové cukrovinky a jejich specifické vlastnosti
Agáta Uchytilová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur