Využití netradičních olejů při výrobě potravin – Bc. Jana Kalová
Bc. Jana Kalová
Master's thesis
Využití netradičních olejů při výrobě potravin
The applicability of special oils in food production
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo vypracovat literární rešerši o rostlinných olejích se zaměřením na porovnání tradičních a netradičních rostlinných olejů, jejich složení, vlastností a aplikaci v potravinářském průmyslu. Cílem praktické části této práce bylo vyrobit želé s přídavkem olejů a zkoumat jeho texturu a obsah sušiny. Vyrobené želé se lišilo v tvrdosti a soudržnosti, ostatní texturní vlastnosti …moreAbstract:
The aim of this thesis was to prepare a literary review about vegetable oils with focus on comparison of traditional and non-traditional vegetable oils, their composition, properties and application in food industry. The aim of practical part of this thesis was to make jelly with the addition of oils and examine its texture and dry matter content. The produced jelly differed in hardness and cohesiveness …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kalová, Jana. Využití netradičních olejů při výrobě potravin. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Vysoce průmyslově zpracované potraviny
Andrea Kolková -
Mastné kyseliny v různých druzích potravin
Dana JELÍNKOVÁ -
Esenciální mastné kyseliny v potravinách a potravinových doplňcích v ČR
Roman MIKŠÍK -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Nasycené mastné kyseliny v rostlinných olejích: zdroje a vliv na lidské zdraví.
Jana Jašková