Bc. Jana Kalová

Master's thesis

Využití netradičních olejů při výrobě potravin

The applicability of special oils in food production
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo vypracovat literární rešerši o rostlinných olejích se zaměřením na porovnání tradičních a netradičních rostlinných olejů, jejich složení, vlastností a aplikaci v potravinářském průmyslu. Cílem praktické části této práce bylo vyrobit želé s přídavkem olejů a zkoumat jeho texturu a obsah sušiny. Vyrobené želé se lišilo v tvrdosti a soudržnosti, ostatní texturní vlastnosti …more
Abstract:
The aim of this thesis was to prepare a literary review about vegetable oils with focus on comparison of traditional and non-traditional vegetable oils, their composition, properties and application in food industry. The aim of practical part of this thesis was to make jelly with the addition of oils and examine its texture and dry matter content. The produced jelly differed in hardness and cohesiveness …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2020

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kalová, Jana. Využití netradičních olejů při výrobě potravin. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe