Využití netradičních olejů při výrobě potravin – Bc. Jana Kalová
Bc. Jana Kalová
Diplomová práce
Využití netradičních olejů při výrobě potravin
The applicability of special oils in food production
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo vypracovat literární rešerši o rostlinných olejích se zaměřením na porovnání tradičních a netradičních rostlinných olejů, jejich složení, vlastností a aplikaci v potravinářském průmyslu. Cílem praktické části této práce bylo vyrobit želé s přídavkem olejů a zkoumat jeho texturu a obsah sušiny. Vyrobené želé se lišilo v tvrdosti a soudržnosti, ostatní texturní vlastnosti …víceAbstract:
The aim of this thesis was to prepare a literary review about vegetable oils with focus on comparison of traditional and non-traditional vegetable oils, their composition, properties and application in food industry. The aim of practical part of this thesis was to make jelly with the addition of oils and examine its texture and dry matter content. The produced jelly differed in hardness and cohesiveness …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kalová, Jana. Využití netradičních olejů při výrobě potravin. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Vysoce průmyslově zpracované potraviny
Andrea Kolková -
Mastné kyseliny v různých druzích potravin
Dana JELÍNKOVÁ -
Esenciální mastné kyseliny v potravinách a potravinových doplňcích v ČR
Roman MIKŠÍK -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Nasycené mastné kyseliny v rostlinných olejích: zdroje a vliv na lidské zdraví.
Jana Jašková