Porovnání kvality hmyzího proteinu s proteinem běžně přítomným v potravě – Bc. Anna Jílková
Bc. Anna Jílková
Master's thesis
Porovnání kvality hmyzího proteinu s proteinem běžně přítomným v potravě
Comparison of insect protein quality with protein commonly present in food
Anotácia:
Díky rostoucí světové populaci je snaha najít alternativní zdroje základních živin schopné tento nárůst kompenzovat. Takovým zdrojem se nabízí jedlý hmyz, který představuje cenný zdroj bílkovin. V současnosti je konzumace hmyzu běžná zejména v rozvojových zemích, do jídelníčku západní společnosti se hmyz dostává jen velmi pomalu. Přitom představuje jedlý hmyz alternativu ke klasickým zdrojům bílkovin …viacAbstract:
Due to the growing world population, the search for alternative sources of essential nutrients is needed to compensate this increase. Such a source is an edible insect, which is a valuable source of protein. At present, the consumption of insects is common especially in developing countries, insects get into the diet of Western society only very slowly. At the same time, edible insects represent an …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JÍLKOVÁ, Anna. \textit{Porovnání kvality hmyzího proteinu s proteinem běžně přítomným v potravě}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/42lv72/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva