Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku – Bc. Jiří Pantoflíček
Bc. Jiří Pantoflíček
Diplomová práce
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
The influence of time in feed enrichment with unsaturated fatty acids to selected parameters of pig carcass value with regard to the fatty acid composition of intramuscular fat
Anotace:
Cílem práce je posoudit vliv výživy s vyšším podílem nenasycených mastných kyselin, zkrmované různě dlouhou dobu před porážkou na užitkové vlastnosti prasat, se zřetelem na kompozici mastných kyselin v intramuskulárním tuku vykrmovaných prasat. Faktory ovlivňující kvalitu vepřového masa jsou vnitřní, vnější a technologické. Mezi kvalitativní ukazatele kvality masa řadíme podíl tuku a masa, stupeň okyselení …víceAbstract:
The thesis aims to evaluate the impact of aliment with higher contents of unsaturated fatty acids, consumed for a different period of time, to utilitarian attributes of pigs before a slaughter, with respect to the composition of fatty acids in the intramuscular fat of tested animals.The factors that influence the quality of meat are interior, exterior and technological. Among the qualitative markers …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PANTOFLÍČEK, Jiří. \textit{Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/42m765/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Chemical analysis of fatty acids and volatile substances of selected types of nuts and seeds
Morine Akuro Ndah -
Effect of heating on fatty acid composition of edible oils and fat
Filip Vojáček -
Cold-pressing of oil from nine varieties of technical hemp at various conditions
Aleš Bartoníček -
Quality evaluation of cold-pressed hemp seed oil of industrial hemp varieties (Cannabis sativa L.)
Rebeka Hadlová -
Vliv přídavku oleje na kvalitu tuku u prasat
Štěpán Zajíček -
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Kokosový tuk
Izabela Vojsovičová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková
Název
Vložil
Vloženo
Práva