Senzorické vnímání kančího masa v závislosti na různých maskovacích strategiích – Bc. Adriana Markovická
Bc. Adriana Markovická
Master's thesis
Senzorické vnímání kančího masa v závislosti na různých maskovacích strategiích
Sensory perception of boar meat depending on different strategies to mask boar taint
Anotácia:
Předložená práce se zabývala problematikou vlivu kančího pachu na senzorické vlastnosti vepřového masa, vnímání kančího pachu spotřebiteli a možnými způsoby maskování této senzorické vady. Cílem této práce bylo v rámci literární rešerše popsat aspekty ovlivňující výskyt kančího pachu, způsoby jeho detekce a faktory ovlivňující vnímání tohoto pachu spotřebiteli. V experimentální části práce byla použita …viacAbstract:
The presented work dealt with the influence of boar taint on the sensory properties of pork, the perception of boar taint by consumers and possible ways of masking this sensory defect. The aim of this thesis was to describe, within the framework of a literature search, the aspects influencing the occurrence of boar taint, the methods of its detection and the factors affecting the perception of this …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2024
- Vedúci: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
- Oponent: Nicole Lebedová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MARKOVICKÁ, Adriana. \textit{Senzorické vnímání kančího masa v závislosti na různých maskovacích strategiích}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/42rja0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
České masné výrobky - sortiment a hodnocení jakosti
Petra Lahodová -
Hodnocení suroviny pro tepelně opracované masné výrobky
Michaela Zoulová -
Technologické vyhodnocení výroby masného výrobku z masa kuřat krmených přídavkem kmínu kořenného v porovnáním s masným výrobkem s přídavkem kmínu do díla
Tereza Radová -
Exprese genů ovlivňující kančí pach ve vztahu ke kastraci
Anna Schmidtová
Názov
Vložil
Vložené
Práva