Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků čokolády pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod – Bc. Andrea Budínová
Bc. Andrea Budínová
Diplomová práce
Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků čokolády pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod
Determination of basic quality characteristics of chosen chocolate samples by means of sensory analysis and physical methods
Anotace:
Diplomová práce se zabývá výrobou kvalitní čokolády a stanovením základních jakostních charakteristik pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod. Bylo použito osm vzorků hořké čokolády se stejným podílem kakaové sušiny. Teoretická část popisuje kakaové boby a další suroviny potřebné k výrobě čokolády. Dále jsou v práci popsány jednotlivé kroky celého procesu výroby čokolády, složení čokolády a zdravotní …víceAbstract:
This diploma thesis focuses on the production of high quality chocolate and the determination of basic quality characteristics by means of sensory analysis and physical methods. Eight samples of unsweetened chocolate have been used with the same ratio of dry cocoa solids. The theoretical chapter of my thesis describes cocoa beans and other raw materials needed for chocolate production. The work further …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Palásek, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BUDÍNOVÁ, Andrea. \textit{Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků čokolády pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/438lcc/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zdravotní aspekty florbalu a návrh kompenzačního cvičení pro úpravu svalové dysbalance
Elena Stachovičová -
Analýza nezaměstnanosti v okrese Děčín s ohledem na různé aspekty (věk, pohlaví, vzdělání, zdravotní stav) v letech 2018/2019
Renáta Boháčová -
Zdravotní aspekty optimální týdenní pohybové zátěže
Michal PROCHÁZKA -
Problematika golfu se zaměřením na zdravotní aspekty
David MIKUŠEK -
Právní a ekonomické aspekty financování poskytovatele zdravotních služeb v ČR
Tomáš Zeman -
Porovnání stavu a vývoje kvality ovzduší v Ústí nad Labem a v Litoměřicích - environmentální a zdravotní aspekty
Gabriela SMETANOVÁ MELICHAŘÍKOVÁ -
Výroba ovocných destilátů v oblasti Slovácko
Vojtěch Helia
Název
Vložil
Vloženo
Práva