Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků čokolády pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod – Bc. Andrea Budínová
Bc. Andrea Budínová
Master's thesis
Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků čokolády pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod
Determination of basic quality characteristics of chosen chocolate samples by means of sensory analysis and physical methods
Abstract:
Diplomová práce se zabývá výrobou kvalitní čokolády a stanovením základních jakostních charakteristik pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod. Bylo použito osm vzorků hořké čokolády se stejným podílem kakaové sušiny. Teoretická část popisuje kakaové boby a další suroviny potřebné k výrobě čokolády. Dále jsou v práci popsány jednotlivé kroky celého procesu výroby čokolády, složení čokolády a zdravotní …moreAbstract:
This diploma thesis focuses on the production of high quality chocolate and the determination of basic quality characteristics by means of sensory analysis and physical methods. Eight samples of unsweetened chocolate have been used with the same ratio of dry cocoa solids. The theoretical chapter of my thesis describes cocoa beans and other raw materials needed for chocolate production. The work further …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.
- Reader: Jaroslav Palásek, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BUDÍNOVÁ, Andrea. \textit{Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků čokolády pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2016. Available from: https://theses.cz/id/438lcc/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Zdravotní aspekty florbalu a návrh kompenzačního cvičení pro úpravu svalové dysbalance
Elena Stachovičová -
Analýza nezaměstnanosti v okrese Děčín s ohledem na různé aspekty (věk, pohlaví, vzdělání, zdravotní stav) v letech 2018/2019
Renáta Boháčová -
Zdravotní aspekty optimální týdenní pohybové zátěže
Michal PROCHÁZKA -
Problematika golfu se zaměřením na zdravotní aspekty
David MIKUŠEK -
Právní a ekonomické aspekty financování poskytovatele zdravotních služeb v ČR
Tomáš Zeman -
Porovnání stavu a vývoje kvality ovzduší v Ústí nad Labem a v Litoměřicích - environmentální a zdravotní aspekty
Gabriela SMETANOVÁ MELICHAŘÍKOVÁ -
Výroba ovocných destilátů v oblasti Slovácko
Vojtěch Helia
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights