Porovnání různých metod konzervace rostlinných šťáv – Tereza Gonová
Tereza Gonová
Bachelor's thesis
Porovnání různých metod konzervace rostlinných šťáv
Comparison of different preservation methods for plant juices
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na různé metody konzervace rostlinných šťáv, jejich principy jsou zde popsány a dále porovnány na základě toho, jak jsou těmito metodami účinně snižovány nežádoucí mikroorganismy kontaminující rostlinné šťávy a zároveň zachovány nutriční a senzorické vlastnosti rostlinných šťáv.Ovoce a zelenina je významným zdrojem vitaminů, minerálů a dalších nutričně prospěšných …moreAbstract:
This bachelor thesis is aimed at various methods of preservation of fruit and vegetable juices, the principles of which are described and further compared. The comparison is based on the observation how these methods can effectively reduce undesirable microorganisms contaminating plant juice while preserving the nutritional and sensory properties of vegetable juices.Fruits and vegetables are an important …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
- Reader: Jakub Šmíd, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
GONOVÁ, Tereza. \textit{Porovnání různých metod konzervace rostlinných šťáv}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/43ciac/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová -
Evaluation of in vitro growth-inhibitory interactions between essential oils and their volatile compounds against Staphylococcus aureus in vapour phase.
Marie Straková -
Vapours of essential oils and their constituents as in vitro inhibitors of pneumonia causing microorganisms
Markéta Houdková -
Využití konzervace vysokým tlakem.
Anna Svobodová -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Výroba šťáv z netradičních druhů ovoce
Matěj Mach -
Zdravotní aspekty konzumace ovoce a ovocných šťáv
Nicole Stašková -
Rentgenové systémy pro bezpečnostní prohlídky příručních zavazadel
Jindřich Stava
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights