Bc. Tomáš Do

Master's thesis

Zavedení metody MALDI MSI do studia dietárního vlivu mastných kyselin na hojení ran

Implementation of the MALDI MSI method into the study of dietary influence of fatty acids on wound healing
Abstract:
Polynenasycené mastné kyseliny (PUFA) n-3 mají pozitivní vliv na hojení ran, ale studie s nimi produkují nekonzistentní výsledky. V této diplomové práci byla pilotně využita hmotnostní zobrazovací spektrometrie s laserovou desorpcí/ionizací za účasti matrice s průletovým analyzátorem (MALDI-TOF MSI), a byla optimalizována pro hodnocení dietárního vlivu olejů na hojení kožních ran u potkanů. Pro studium …more
Abstract:
Polyunsaturated fatty acids (PUFA) n-3 have positive effect on a wound healing but studies with them produce inconsistent results. In this thesis, the matrix-assisted laser desorption/ionization time-of-flight mass spectrometry imaging (MALDI-TOF MSI) was utilized and optimized for evaluation of effect of dietary oils on cutaneous wound healing in the rat model. For studies were used: fish oil; palm …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. RNDr. Ondřej Zítka, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety