Bc. Tomáš Do

Diplomová práce

Zavedení metody MALDI MSI do studia dietárního vlivu mastných kyselin na hojení ran

Implementation of the MALDI MSI method into the study of dietary influence of fatty acids on wound healing
Anotace:
Polynenasycené mastné kyseliny (PUFA) n-3 mají pozitivní vliv na hojení ran, ale studie s nimi produkují nekonzistentní výsledky. V této diplomové práci byla pilotně využita hmotnostní zobrazovací spektrometrie s laserovou desorpcí/ionizací za účasti matrice s průletovým analyzátorem (MALDI-TOF MSI), a byla optimalizována pro hodnocení dietárního vlivu olejů na hojení kožních ran u potkanů. Pro studium …více
Abstract:
Polyunsaturated fatty acids (PUFA) n-3 have positive effect on a wound healing but studies with them produce inconsistent results. In this thesis, the matrix-assisted laser desorption/ionization time-of-flight mass spectrometry imaging (MALDI-TOF MSI) was utilized and optimized for evaluation of effect of dietary oils on cutaneous wound healing in the rat model. For studies were used: fish oil; palm …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. RNDr. Ondřej Zítka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin