Fenomén food bloggingu v českém prostředí – Kristýna Slezáková
Kristýna Slezáková
Bakalářská práce
Fenomén food bloggingu v českém prostředí
The Phenomenon of Food Blogging in the Czech Environment
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá primárně jídlem a food blogováním. Teoretická část se věnuje jídlu a jeho roli ve vědních oborech a také antropologii jídla. V textu se zabývám také blogy, jejich historií a vývojem a uvádím jejich definici a různé typy. Práce se soustředí na vizualitu a také na jídlo jako součást zážitků a vzpomínek, protože je považuji za důležité pro subkulturu food blogerů. Cílem práce …víceAbstract:
This bachelor thesis deals primarily with food and food blogging. The theoretical part focuses on food and its role in the scientific disciplines and on the anthropology of food. I also deal with blogs, their history and development and I present definition of blogs and various types of blogs in the text. The work focuses on visuality and also on food as part of experiences and memories, as I consider …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 3. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: PhDr. Hana Synková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Slezáková, Kristýna. Fenomén food bloggingu v českém prostředí. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofickáUniverzita Pardubice
Fakulta filozofickáBakalářský studijní program / obor:
Sociální a kulturní antropologie / Sociální a kulturní antropologie
Práce na příbuzné téma
-
Způsoby zabraňující plýtvání jídlem ve vietnamské kultuře z hlediska antropologie jídla
Tran Thuy An NGO -
Antropologie jídla v Sao Paulu
Jana Lošťáková