Hodnocení mikrobiální kontaminace u různých druhů medů – Bc. Marie Hubinková
Bc. Marie Hubinková
Master's thesis
Hodnocení mikrobiální kontaminace u různých druhů medů
Assessment of microbial contamination in different species of honey
Anotácia:
Diplomová práce se zaměřuje na mikrobiální kontaminaci různých druhů medů dostupných na trhu. Cílem práce bylo prozkoumat rozsah mikrobiální kontaminace medu (celkem 5 vzorků) a identifikovat mikroorganismy přítomné v těchto vzorcích pomocí různých metod (kultivace na různých půdách, kataláza a oxidáza test, PCR, RAPD, sekvenování DNA). Ze získaných výsledků bylo zjištěno, že z 51 vzorků izolátů …viacAbstract:
The thesis focuses on microbial contamination of various types of honey available on the market. The aim of the thesis was to investigate the extent of microbial contamination of honey (5 samples in total) and to identify microorganisms present in these samples using different methods (cultivation on different soils, catalase and oxidase test, PCR, RAPD, DNA sequencing). From the results obtained …viacKľúčové slová
med kontaminace mikroorganismy kultivace kataláza test oxidáza test PCR RAPD sekvenování
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
- Vedúci: Ing. Zuzana Lacková, Ph.D.
- Oponent: Petra Vičarová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Technology
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.