Vliv agrotechniky na nutriční hodnotu čiroku zrnového v podmínkách ČR – Bc. Tereza Šenková
Bc. Tereza Šenková
Master's thesis
Vliv agrotechniky na nutriční hodnotu čiroku zrnového v podmínkách ČR
Influence of agrotechnic for nutrition value of sorghum grain in Czech republic
Anotácia:
Cílem diplomové práce bylo porovnat vliv termínu setí na kvalitu zrna třech hybridů čiroku zrnového (Arsenio, Express a Tonkawa), respektive jeho schopnost dozrávání v podmínkách České republiky. Na základě testů klíčivosti bylo zjištěno, že termín výsevu měl průkazný vliv (p<0,05) na klíčivost zrna. Zatímco u zrn z prvního výsevu (9. května 2018) se klíčivost pohybovala napříč zkoumanými hybridy v …viacAbstract:
The aim of this work was to compare the effect of sowing time on grain quality of three sorghum hybrids (Arsenio, Express and Tonkawa), respectively its maturation ability in the Czech Republic conditions. Based on the germination tests, it was found that the sowing time had a significant effect (p <0.05) on germination. Whereas for grains from the first sowing (May 9, 2018) germination moved across …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Jaroslav Tomášek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠENKOVÁ, Tereza. \textit{Vliv agrotechniky na nutriční hodnotu čiroku zrnového v podmínkách ČR}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/45cm29/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Chemical analysis of human scent samples by GC-MS and their ethnic dependence
Verma Satpal -
Spectroscopy and chemical analysis of pulsed plasma
Vojtěch Laitl -
Analysis of chemical reactions induced by collisions of free electrons with liquid microjets
Dominik Habiger -
Vliv odrůdy čiroku zrnového na pekařskou jakost mouky a možnosti jejího využití
Lucie Volfová -
Vliv odlišné meziřádkové vzdálenosti na výnos kukuřice na zrno a siláž
Marek Tichý -
Minimalizační technologie zpracování půdy ke kukuřici na zrno
Lukáš Lokaj
Názov
Vložil
Vložené
Práva