Markéta Došková
Bachelor's thesis
Fytoestrogeny v potravinářství
Phytoestrogens in food
Anotácia:
Fytoestrogeny jsou biologicky aktivní látky, které jsou přirozeně obsaženy v rostlinných materiálech. Tvoří je skupina převážně polyfenolických látek, které se vyznačují strukturní podobností s ženským hormonem 17-beta-estradiolem. Rostliny fytoestrogeny produkují jako své sekundární metabolity, především v důsledku reakce na různé stresové faktory. Látky s estrogenním účinkem obsažené v potravinách …viacAbstract:
Phytoestroegens are biologically active compounds naturally occuring in plant materials. This group consists mainly of polyphenols characterized by structural similarities with female hormone 17-beta-estradiol. Plants produce phytoestrogens as their secundary metabolities, primarily due to the reaction as a response to various stress. Agents with estrogen effect contained in foodstuffs bring very positive …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: MVDr. Ing. Václav Trojan, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva