Bc. Tereza SMOLKOVÁ
Master's thesis
Imobilizace hrachové aminoxidasy
Immobilization of pea aminoxidase
Abstract:
Biogenní aminy vznikají především dekarboxylací příslušných aminokyselin a jsou dále oxidovány aminoxidasami na příslušné aldehydy. Biogenní aminy se přirozeně vyskytují v potravinách, přičemž jejich množství se může výrazně zvýšit mikrobialní kontaminací. Ve vyšších koncentracích jsou biogenní aminy (zejména histamin a tyramin) toxické. Pro širší využití enzymů je limitujícím faktorem jejich teplotní …moreAbstract:
Biogenic amines are formed primarily by decarboxylation of the respective amino acids and are further oxidized by the amine oxidases to the corresponding aldehydes. Biogenic amines are naturally occurring in food. Their concentration can be increased by microbial contamination. At higher concentrations, biogenic amines are toxic, especially histamine and tyramine. For the wider use of enzymes, the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Jan Frömmel, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
SMOLKOVÁ, Tereza. Imobilizace hrachové aminoxidasy. Olomouc, 2020. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPalacký University Olomouc
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Biochemistry / Biochemistry
Theses on a related topic
-
Optimalizace podmínek uchovávání enzymu bovinní testikulární hyaluronidázy
Alice Šárková -
Racionální návrh selektivních inhibitorů enzymu lidské karbonické anhydrázy IX
Vojtěch Vařečka -
Příprava termostabilního lytického enzymu navrženého metodou in-silico
Filip Štěpánek -
Bioinformatická analýza vlivu vybraných variant v sekvencích proteinu zvolené membránově vázané isoformy adenylátcyklas na funkci tohoto enzymu
Martin Šindelář -
Využití modelového organismu Drosophila melanogaster ke studiu enzymu ADAR
Barbora Nováková -
Funkce a význam enzymu P450 u rostlin
Daniela Gábrišová -
Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva
Vikendra Dabash -
Analýza metod uchycení enzymu na elektrodu pro měření glykémie
Matěj Komár
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights