Imobilizace hrachové aminoxidasy – Bc. Tereza SMOLKOVÁ
Bc. Tereza SMOLKOVÁ
Diplomová práce
Imobilizace hrachové aminoxidasy
Immobilization of pea aminoxidase
Anotace:
Biogenní aminy vznikají především dekarboxylací příslušných aminokyselin a jsou dále oxidovány aminoxidasami na příslušné aldehydy. Biogenní aminy se přirozeně vyskytují v potravinách, přičemž jejich množství se může výrazně zvýšit mikrobialní kontaminací. Ve vyšších koncentracích jsou biogenní aminy (zejména histamin a tyramin) toxické. Pro širší využití enzymů je limitujícím faktorem jejich teplotní …víceAbstract:
Biogenic amines are formed primarily by decarboxylation of the respective amino acids and are further oxidized by the amine oxidases to the corresponding aldehydes. Biogenic amines are naturally occurring in food. Their concentration can be increased by microbial contamination. At higher concentrations, biogenic amines are toxic, especially histamine and tyramine. For the wider use of enzymes, the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Jan Frömmel, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SMOLKOVÁ, Tereza. Imobilizace hrachové aminoxidasy. Olomouc, 2020. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Optimalizace podmínek uchovávání enzymu bovinní testikulární hyaluronidázy
Alice Šárková -
Racionální návrh selektivních inhibitorů enzymu lidské karbonické anhydrázy IX
Vojtěch Vařečka -
Příprava termostabilního lytického enzymu navrženého metodou in-silico
Filip Štěpánek -
Bioinformatická analýza vlivu vybraných variant v sekvencích proteinu zvolené membránově vázané isoformy adenylátcyklas na funkci tohoto enzymu
Martin Šindelář -
Využití modelového organismu Drosophila melanogaster ke studiu enzymu ADAR
Barbora Nováková -
Funkce a význam enzymu P450 u rostlin
Daniela Gábrišová -
Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva
Vikendra Dabash -
Analýza metod uchycení enzymu na elektrodu pro měření glykémie
Matěj Komár
Název
Vložil
Vloženo
Práva