Porovnání vín vyrobených metodou Sur Lie s víny vyrobených pomocí standardní technologie – Bc. Tereza Hlaváčková
Bc. Tereza Hlaváčková
Master's thesis
Porovnání vín vyrobených metodou Sur Lie s víny vyrobených pomocí standardní technologie
Comparison of wines produced using the Sur Lie method with wines produced using standard technology
Abstract:
Diplomová práce se zabývá porovnáním čtyř dvojic vín různých odrůd, kde vždy jeden ze vzorků představuje víno vyrobené standardní metodou a druhý vzorek je vyroben metodou Sur lie. V literární části se práce zabývá všeobecnými informacemi o metodě Sur lie, technologických aspektech, faktorech ovlivňující průběh kvašení, kvasničných kalech, autolýze a o výhodách a rizicích této metody. V praktické …moreAbstract:
This thesis deals with the comparison of four pairs of wines of different varieties, where always one of the samples represents a wine produced by the standard method and the other sample is produced by the Sur lie method. The literature deals with general information about the method Sur lie, technological aspects, factors affecting the course of fermentation, yeast lees, autolysis and the benefits …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 7. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Reader: Dagmar Oharková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HLAVÁČKOVÁ, Tereza. \textit{Porovnání vín vyrobených metodou Sur Lie s~víny vyrobených pomocí standardní technologie}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2022. Available from: https://theses.cz/id/47ii6h/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Vliv kvasničních kalů na obsah biogenních aminů ve víně
Karolína Kostelníková -
Využitie dreva pri výrobe rosé vín
Lucia Kopečková -
Studium vývoje kyslíku ve vínech s různým podílem kvasničných kalů
Michaela Kulhánková