Bc. Tereza Hlaváčková

Master's thesis

Porovnání vín vyrobených metodou Sur Lie s víny vyrobených pomocí standardní technologie

Comparison of wines produced using the Sur Lie method with wines produced using standard technology
Abstract:
Diplomová práce se zabývá porovnáním čtyř dvojic vín různých odrůd, kde vždy jeden ze vzorků představuje víno vyrobené standardní metodou a druhý vzorek je vyroben metodou Sur lie. V literární části se práce zabývá všeobecnými informacemi o metodě Sur lie, technologických aspektech, faktorech ovlivňující průběh kvašení, kvasničných kalech, autolýze a o výhodách a rizicích této metody. V praktické …more
Abstract:
This thesis deals with the comparison of four pairs of wines of different varieties, where always one of the samples represents a wine produced by the standard method and the other sample is produced by the Sur lie method. The literature deals with general information about the method Sur lie, technological aspects, factors affecting the course of fermentation, yeast lees, autolysis and the benefits …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 7. 2022

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Reader: Dagmar Oharková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture

Theses on a related topic