Jakostní parametry masa kuřat z výkrmů s inovativními složkami krmiva – Bc. Hana Mikulíková
Bc. Hana Mikulíková
Diplomová práce
Jakostní parametry masa kuřat z výkrmů s inovativními složkami krmiva
Quality parameters of chicken meat from fattening with innovative feed components
Anotace:
Tato práce sledovala vliv inovativních krmiv na jakostní parametry masa kuřat – na pH masa, barvu a texturní vlastnosti, odkap a základní chemické složení prsní a stehenní svaloviny. Do experimentu bylo zařazeno celkem 249 kohoutků brojlerových kuřat hybridní kombinace Ross 308. Pokus probíhal od 1. do 37. dne věku kuřat. V krmné směsi kuřata dostávala 2% a 5% přídavek odtučněné moučky z larev mouchy …víceAbstract:
This work investigated the effect of innovative feeds on the quality parameters of chicken meat − meat pH, colour and textural properties, dripping and basic chemical composition of breast and thigh muscles. A total of 249 broiler chickens of Ross 308 hybrid combination were included in the experiment. The experiment was conducted from day 1 to day 37 of the chicks' age. The chickens received 2% and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Roman Pytel, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Jakost a bezpečnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita masa králíků s rozdílnou technikou krmení
Tereza Cyrani