Bc. Hana Mikulíková

Master's thesis

Jakostní parametry masa kuřat z výkrmů s inovativními složkami krmiva

Quality parameters of chicken meat from fattening with innovative feed components
Anotácia:
Tato práce sledovala vliv inovativních krmiv na jakostní parametry masa kuřat – na pH masa, barvu a texturní vlastnosti, odkap a základní chemické složení prsní a stehenní svaloviny. Do experimentu bylo zařazeno celkem 249 kohoutků brojlerových kuřat hybridní kombinace Ross 308. Pokus probíhal od 1. do 37. dne věku kuřat. V krmné směsi kuřata dostávala 2% a 5% přídavek odtučněné moučky z larev mouchy …viac
Abstract:
This work investigated the effect of innovative feeds on the quality parameters of chicken meat − meat pH, colour and textural properties, dripping and basic chemical composition of breast and thigh muscles. A total of 249 broiler chickens of Ross 308 hybrid combination were included in the experiment. The experiment was conducted from day 1 to day 37 of the chicks' age. The chickens received 2% and …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
  • Vedúci: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Oponent: Roman Pytel, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety

Práce na příbuzné téma