Lyofilizované kysané zelí jako aktivní přísada do pekařských výrobků – Bc. Anna Liberská
Bc. Anna Liberská
Master's thesis
Lyofilizované kysané zelí jako aktivní přísada do pekařských výrobků
Freeze-dried sauerkraut as an active ingredient in bakery products
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit význam obohacení modelového pekařského výrobku o prášek z lyofilizovaného kysaného zelí (LKZ) jak z pohledu nutričních hodnot, tak i senzorických vlastností. Modelový pekařský výrobek, v tomto případě sušenka, byl obohacen přídavkem 0, 1, 5, 10 a 15 % prášku z LKZ. Průměr sušenek se s přídavkem prášku z LKZ zvyšoval, zatímco výška sušenek se neměnila. Aktivita …moreAbstract:
The aim of this diploma thesis was to evaluate the effect of the addition of lyophilized sauerkraut (LKZ) on the quality of model bakery product (cookies). It was enriched by addition of 0, 1, 5, 10 and 15% LKZ powder. The diameter of the cookies increased with the increase of LKZ powder level, while the height of the cookies did not change. The water activity of the crushed cookies ranged from 0.584 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LIBERSKÁ, Anna. \textit{Lyofilizované kysané zelí jako aktivní přísada do pekařských výrobků}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/485d7m/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Liberská, Anna. Lyofilizované kysané zelí jako aktivní přísada do pekařských výrobků. Pardubice, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs