Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků – Bc. Alena Doležalová
Bc. Alena Doležalová
Master's thesis
Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků
Monitoring Effect of NaCl Compensation for Sensory and Technological Properties of Meat Products
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá parciální substitucí chloridu sodného v jemně mletých masných výrobcích salámů, jakým způsobem jsou senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků s určitým podílem náhrad soli ovlivňovány. Na základě výstupů senzorické analýzy a měření technologických vlastností se určí přijatelná náhrada chloridu sodného do tepelně opracovaných masných výrobků. Cílem práce je najít …viacAbstract:
Apart from the application of partial substitution of sodium chloride in finely-ground meat products (salamis) that is dealt with in this thesis, the dissertation also discusses the way in which sensory and technological properties of given meat products are influenced after the sodium chloride gets replaced with a substitute. Such a substitute which is acceptable for the heat processed meat products …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zverejniť od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DOLEŽALOVÁ, Alena. \textit{Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/48jicb/.
Jak správně citovat práci
Doležalová, Alena. Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti kuřecí játrovky
Lada Lukšíčková -
Vliv přídavku vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek
Alice Čalová -
Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti
Věra Dvořáková -
Vliv přídavku cvrččí mouky na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků
Žaneta Ferusová -
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Vplyv stupňa oxidácie muštov na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vínnej
Katarína Čaklošová -
Vliv pasteračních teplot na technologické vlastnosti chlazených hotových jídel
Veronika Smetanová