Theses 

Bio víno na Slovensku – Bc. Viktória Škrdlová

česky | in English | slovensky

Agenda:
Změnit agendu. Adresa v ISu:

Vysoká škola hotelová v Praze

Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví

Bc. Viktória Škrdlová

Bakalářská práce

Bio víno na Slovensku

Bio Wine in Slovakia

Abstract: The main objective of this bachelor dissertation is a comparison of chosen samples of bio wine and conventional wine. Methods chosen to fulfill the aims of this thesis are experiment and senzory assessment. First part of this thesis is theoretical and describes a definition of bio wine, ecological vineyards, viticulture, principles of ecological agriculture. Theoretical part draw on sources of slovak, czech and foreign literature and partly reliable internet sources. Second part of this thesis is analytical and it reflects a short analysis of VÍNO NATURAL Domin&Kušický company. This company produces grapes according to procedures of ecological viticulture and sells wine in bio quality. Next subchapter is description of tasting chosen samples of wine, short characteristics of each variety and evaluation of results.

Abstract: Cieľom bakalárskej práce je porovnanie vzoriek vybraných bio vín a konvenčných vín. Vybrané metódy použité na splnenie daných cieľov sú experiment a senzorické hodnotenie. Prvá, teoretická časť bakalárskej práce sa zaoberá teoretickými východiskami a priblížením pojmov bio víno, ekologické vinohradníctvo, princípy ekologického vinohradníctva a perspektívou bio vína. Teoretická časť je čerpaná z dostupných zdrojov slovenskej, českej a zahraničnej literatúry a z časti aj z dôveryhodných internetových zdrojov. Druhá časť práce je analytická a zaoberá sa krátkou analýzou firmy VÍNO NATURAL Domin&Kušický. Táto spoločnosť pestuje hrozno v súlade s postupmi ekologického vinohradníctva a vyrába víno v bio kvalite. Nasledujúca subkapitola popisuje priebeh degustácie vybraných vzoriek vín, krátku charakteristiku vzoriek a zhodnotenie výsledkov.

Klíčová slova: Kľúčové slová, bio vío, ekologické vinohradníctvo, ekologické poľnohospodárstvo, víno, výroba vína bio wine, ecological viticulture, ecological agriculture, wine, winemaking

Jazyk práce: slovenština

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2015
  • Vedoucí: Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
  • Oponent: Ing. Zbyněk Vinš

Citační záznam

Citace dle ISO 690: LaTeX | HTML | text | BibTeX | Wikipedie

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Složka Odkaz na adresář do lokálního úložiště instituce
Jak jinak získat přístup k textu

Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v Praze

Relevantní odkazy 


Nahoru | Aktuální datum a čas: 19. 6. 2019 15:08, 25. (lichý) týden

Soukromí

Kontakty: theses(zavináč/atsign)fi(tečka/dot)muni(tečka/dot)cz