Vliv kvasinek na vývoj asimilovatelného dusíku během fermentace moštů révy vinné – Magdaléna Tomková
Magdaléna Tomková
Bachelor's thesis
Vliv kvasinek na vývoj asimilovatelného dusíku během fermentace moštů révy vinné
The effect of yeasts on the development of assimilable nitrogen during the musts fermentation of grapevine
Anotácia:
Záměrem této bakalářské práce bylo zjistit, zda mají různé kvasinky různé požadavky na výživu asimilovatelným dusíkem a porovnání hodnot spotřeb asimilovatelného dusíku během fermentace. Tvrzení, že každá surovina a každý preparát mají jiné vlastnosti a nároky na podmínky kvašení, se podle očekávání potvrdilo. Provedený experiment ukázal, že rozdíly ve vývoji asimilovatelného dusíku v moštech s různým …viacAbstract:
The intention of this bachelor thesis was to determine whether the various yeasts have various requirements for nutrition with assimilable nitrogen and comparing the values of consumption assimilable nitrogen during fermentation. The claim that each feedstock and each specimen have different characteristics and demands on the fermentation conditions, was confirmed as we expected. The experiment showed …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Radek Sotolář, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Vliv doby macerace na množství asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Stanislav Škrobák -
Sledování změn asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Barbora Najmanová -
Sledování změn asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Barbora Najmanová -
Management výživy v průběhu fermentace
Viktor Popp -
Vliv podmínek fermentace na kvalitu ciderů
Anita Rejdlová -
Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis
Petra Válková -
Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace
Hana Svobodová -
Vliv délky vinifikace a různých kmenů kvasinek na následný průběh malolaktické fermentace
Ľubomíra Hornáková
Názov
Vložil
Vložené
Práva