Vliv výlisků ostropestřece mariánského v krmné směsi brojlerových kuřat na sensorickou jakost masa – Bc. Kateřina Sedláčková
Bc. Kateřina Sedláčková
Diplomová práce
Vliv výlisků ostropestřece mariánského v krmné směsi brojlerových kuřat na sensorickou jakost masa
The effect of feeding milk thistle seed cakes on sensoric quality of broiler chicken meat
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit vliv zkrmování výlisků semen ostropestřece mariánského (Silybum marianum L.), na senzorickou kvalitu masa brojlerových kuřat. Pokusným skupinám brojlerů ROSS 308 byla podávána krmná směs obsahující 0 % (C - kontrolní), 5 % (MT5) a 15 % (MT15) výlisků semen ostropestřece mariánského. Pokus probíhal chovem na podestýlce a trval celkem 37 dní. Senzorická analýza …víceAbstract:
The aim of this diploma was evaluate the effect of feeding milk thistle (Silybum marianum L.) seed cakes on sensoric quality of broiler chickens meat. The experimental groups of broiler ROSS 308 received feed mixtures containing 0 % (C - control), 5 % (MT5) and 15 % (MT15) of milk thistle seed cakes. The chickens were fattened on conventional deep litter system. The trial lasted 37 days. Sensory analysis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SEDLÁČKOVÁ, Kateřina. \textit{Vliv výlisků ostropestřece mariánského v krmné směsi brojlerových kuřat na sensorickou jakost masa}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/4adul1/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv binárních krmných směsí s ostropestřcem mariánským (silybum marianum) na užitkovost a zdravotní stav brojlerových králíků
Lucie Glancová -
Detekce variability DNA ve vybrané kolekci ostropestřce mariánského (Silybum marianum L.)
Tereza Kratochvílová -
Analýza vybraných fenolických látek v ostropestřci mariánském (Silybum marianum)
Zuzana BAŤKOVÁ -
Ověření vlivu přídavku ostropestřce mariánského (Silybum marianum L.) ve výživě dojnic v rané laktaci
Kateřina NOVÁKOVÁ -
Analýza možností pěstování ostropestřce mariánského (\kur{Silybum marianum}) v zemědělském podniku
Tereza ŠINDELKOVÁ -
Kvalita pestreca mariánskeho (Silybum marianum L. (GAERTN.))
Katarína Bínovská -
Využití ostropestřce mariánského (Silybum marianum) ve výživě zvířat
Stefanie Klímová -
Vliv ostropestřce mariánského (Silybum marianum L.) na zdravotní ukazatele laboratorních potkanů
Jana Pražáková
Název
Vložil
Vloženo
Práva