Typy českých entomofágů a jejich motivace – Bc. Agnieszka Buchtová
Bc. Agnieszka Buchtová
Bakalářská práce
Typy českých entomofágů a jejich motivace
Czech insect-eaters and their motivations
Anotace:
Práce se zabývá fenoménem entomofágie, neboli konzumace hmyzu, v České republice a zbytku Evropy. V první části stručně popisuje nejnovější vývoj entomofágie. Zabývá se Evropou po roce 2010 a Českou republikou po roce 2001. Vyjmenovává a popsuje hlavní české průkopníky a šiřitele entomofágie. Za použití polostrukturovaného rozhovoru autorka zkoumá a definuje motivace Čechů, kteří hmyz jedli opakovaně …víceAbstract:
This thesis is devoted to describe the phenomenon of entomophagy in the Czech Republic and the rest of Europe. In the first part, the latest development of the situation of entomophagy is briefly described. It deals with Europe after 2010 and the Czech Republic after 2001. The main Czech pioneers and promotors of entomophagy are subsequently named and described. Using semi-structured interview the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2015
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/o0svk/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 6. 2015
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Ulčák, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Martin Vyhnal
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasarykova univerzita
Fakulta sociálních studiíBakalářský studijní program / obor:
Humanitní environmentalistika / Environmentální studia
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu
Karolína Bartáková -
Zoonotic Aspects of Edible Insects in the Czech Republic
Eva Coufalová -
The influence of temperate agroforestry systems on insects pollinators
Priyabrata Kirtania -
Thermal stress in insects: a comparative study of low temperature performance of Central European grasshoppers
Caio Vitor Sales Lima de Oliveira -
Zapomenutá entomofagie
Marie Pěchová -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Entomofágie - historie a součastnost
Denisa VOŠAHLÍK ČERNOCKÁ