Posouzení nutriční hodnoty píce lupiny a hrachu – Bc. Kateřina Bůžková
Bc. Kateřina Bůžková
Diplomová práce
Posouzení nutriční hodnoty píce lupiny a hrachu
Evaluation of lupine and pea forage nutrition value
Anotace:
Teoretická část práce se věnuje charakteristice základních živin obsažených v krmivech (sacharidů, bílkoviny a lipidů) využívaných pro výživu hospodářských zvířat. Zaměřuje se na chemickou stavbu jednotlivých živin, jejich funkci v organismu a také způsoby stanovení jejich obsahu v krmivu. Dále se práce podrobněji věnuje bílkovinným krmivům rostlinného původu, které jsou nepostradatelnou součástí výživy …víceAbstract:
The theoretical part deals with the characteristics of basic nutrients contained in feeds (carbohydrates, proteins and lipids) used for livestock nutrition. It focuses on the chemical structure of individual nutrients their function in the organism and also methods of determining their content in feed. Furthermore the work deals in more detail with protein feeds of plant origin which are an indispensable …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Bc. Ing. Petr Homolka, CSc. Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BŮŽKOVÁ, Kateřina. \textit{Posouzení nutriční hodnoty píce lupiny a hrachu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/4bbmiw/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Výživa zvířat a dietetika
Práce na příbuzné téma
-
Wood Extractive Compounds - Extraction, Chemical composition, Biological activity, Native durability
Pavel Sablík -
Key processes of long-term bentonite-water interaction at 90°C: Mineralogical and chemical transformations
Pavla Filipská -
Stanovení nutriční hodnoty píce lupiny a hrachu
Matouš Pecka -
Hodnocení produkce a kvality píce smíšené kultury Zea mays a Lupinus albus
Vojtěch Látal -
Genetic mapping of seed dormancy as a key domestication trait in pea (Pisum sativum L.)
Glory OKOJIE -
Genetická variabilita Pea necrotic yellow dwarf virus, zástupce rodu Nanovirus
Kateřina NEUMANOVÁ -
Enhancing Soil Health and Crop Performance: Investigating the Impact of Microbial Seed Coating and Lake Sediment on Soil Quality and Phosphorus Uptake in Oil Radish and Pea Plants
John Khawand -
The effect of differences in composition and structure of field pea crops on abundances and distribution of insect pests
Marek Seidenglanz
Název
Vložil
Vloženo
Práva