Posouzení nutriční hodnoty píce lupiny a hrachu – Bc. Kateřina Bůžková
Bc. Kateřina Bůžková
Master's thesis
Posouzení nutriční hodnoty píce lupiny a hrachu
Evaluation of lupine and pea forage nutrition value
Abstract:
Teoretická část práce se věnuje charakteristice základních živin obsažených v krmivech (sacharidů, bílkoviny a lipidů) využívaných pro výživu hospodářských zvířat. Zaměřuje se na chemickou stavbu jednotlivých živin, jejich funkci v organismu a také způsoby stanovení jejich obsahu v krmivu. Dále se práce podrobněji věnuje bílkovinným krmivům rostlinného původu, které jsou nepostradatelnou součástí výživy …moreAbstract:
The theoretical part deals with the characteristics of basic nutrients contained in feeds (carbohydrates, proteins and lipids) used for livestock nutrition. It focuses on the chemical structure of individual nutrients their function in the organism and also methods of determining their content in feed. Furthermore the work deals in more detail with protein feeds of plant origin which are an indispensable …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Bc. Ing. Petr Homolka, CSc. Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BŮŽKOVÁ, Kateřina. \textit{Posouzení nutriční hodnoty píce lupiny a hrachu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/4bbmiw/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Theses on a related topic
-
Wood Extractive Compounds - Extraction, Chemical composition, Biological activity, Native durability
Pavel Sablík -
Key processes of long-term bentonite-water interaction at 90°C: Mineralogical and chemical transformations
Pavla Filipská -
Stanovení nutriční hodnoty píce lupiny a hrachu
Matouš Pecka -
Hodnocení produkce a kvality píce smíšené kultury Zea mays a Lupinus albus
Vojtěch Látal -
Genetic mapping of seed dormancy as a key domestication trait in pea (Pisum sativum L.)
Glory OKOJIE -
Genetická variabilita Pea necrotic yellow dwarf virus, zástupce rodu Nanovirus
Kateřina NEUMANOVÁ -
Enhancing Soil Health and Crop Performance: Investigating the Impact of Microbial Seed Coating and Lake Sediment on Soil Quality and Phosphorus Uptake in Oil Radish and Pea Plants
John Khawand -
The effect of differences in composition and structure of field pea crops on abundances and distribution of insect pests
Marek Seidenglanz
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights