Možnosti detekce mastitidního mléka ve vztahu k jeho technologické kvalitě – Bc. Marie Poláčková
Bc. Marie Poláčková
Diplomová práce
Možnosti detekce mastitidního mléka ve vztahu k jeho technologické kvalitě
The options of detektion mastitid milk in relation to its technological quality
Anotace:
Mastitida je velmi závažné onemocnění. Rozeznáváme klinickou a subklinickou formu, kontagiózní a environmentální mastitidu. Metod pro detekci je mnoho. Od počtu somatických buněk, měření pH, NK-testy až po detekci za pomoci enzymů. Mezi nejvýznamnější enzymy pro detekci jsou laktát dehydrohenázy, Nagasse, laktoferin, plazmin, alkalická fosfatáza a beta-glukuronidáza. Diplomová práce se zabývala, zda …víceAbstract:
Mastitis is a very serious disease. We distinguish between clinical and subclinical form, contagious and environmental mastitis. Method for the detection are of many. Since somatic cell count, pH, NK assays to detect the help of enzymes. The most important enzymes for the detection of lactate dehydrogenase, Nagasse, lactoferrin, plasmin, alkaline phosphatase and beta-glucuronidase. Dissertation dealt …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Účinky environmentálních kontaminantů na somatické testikulární buňky
Affiefa Yawer -
Somatické buňky v kozím mléce
Jana Hrubá -
Somatické buňky v mléce a jejich vliv na technologické vlastnosti mléka
Renáta Lovasová -
Enzymy v mléce
Michaela Ostřanská
Název
Vložil
Vloženo
Práva