Sabina Malá
Bachelor's thesis
Inovace v technologii výroby mražených krémů
Innovations in the technology of ice cream production
Abstract:
Tato práce se zabývá inovacemi v technologii výroby mražených krémů. Mražený krém je výrobek získaný našleháním a zmrazením pasterované a následně homogenizované smetanové, mléčné či ochucené vodové základní směsi, která je potom pod tlakem různě formována do požadovaných tvarů. Před zmrazením dochází k fyzikálnímu zrání směsi. Výsledná konzistence je jemná, hladká a bez větších hrudek, krystalů ledu …moreAbstract:
This Bachelor thesis deals with innovations in the technology of ice cream production. Ice cream is a product obtained by the whipping and freezing pasteurized subsequently homogenized cream, milk or flavored water base mixture, which is then under pressure variously shaped into the desired shapes. Prior to freezing, the mixture matures physically. The resulting consistency is smooth, soft and without …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
- Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.