Inflace a její vliv na chování zákazníků ve vybraných gastronomických podnicích – Vendula Pernicová
Vendula Pernicová
Bakalářská práce
Inflace a její vliv na chování zákazníků ve vybraných gastronomických podnicích
Inflation and its Impact on Consumer Behavior in Selected Gastronomic Establishments
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou inflace a jejím vlivem na chování zákazníků ve vybraných gastronomických podnicích. První část práce poskytuje teoretické základy, včetně definice inflace a jejího vývoje v letech 2019-2023. Dále jsou představeny metody využité v praktické části, včetně dotazníkového šetření, řízených rozhovorů, a strategických analýz jako PEST, SWOT, BCG matice, mystery …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the issue of inflation and its impact on customer behavior in selected gastronomic establishments. The first part of the thesis provides theoretical foundations, including the definition of inflation and its development in the years 2019-2023. Furthermore, methods used in the practical part are introduced, including questionnaire surveys, structured interviews, and strategic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/153329
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
- Vedoucí: Blanka Poczatková
- Oponent: Gabriela Skotnicová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PERNICOVÁ, Vendula. \textit{Inflace a její vliv na chování zákazníků ve vybraných gastronomických podnicích}. Online. Bakalářská práce. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Ekonomická fakulta. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/4gi19m/.
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita OstravaVŠB – Technická univerzita Ostrava
Ekonomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Podniková ekonomika
Práce na příbuzné téma
-
Cenová politika gastronomických podnikov v Prahe v rokoch 2018-2022
Veronika Holecová -
Charakteristika sítě gastronomických provozoven ve Středočeském kraji (okres Benešov; obce a města od L-S)
Edita Pokorná -
Komparace rozsahu poskytovaných služeb ve vybraných gastronomických provozovnách
Petra Neumanová -
Analýza hygienických standardů v gastronomických provozovnách
Magdaléna Veselá -
Progresivní typy gastronomických provozů v zahraničí
Matúš Kučera -
Charakteristika gastronomických provozoven ve Středočeském kraji
Jana Šílená -
Tvorba strategie podniku na základě strategické analýzy
Jan Palkovský -
Analýza stakeholderů v rámci strategické analýzy podniku
Jana Lauermannová