Vliv fermentace obilovin na kvalitativní a kvantitativní výživářské parametry – Bc. Tomáš Müller
Bc. Tomáš Müller
Master's thesis
Vliv fermentace obilovin na kvalitativní a kvantitativní výživářské parametry
Effect of cereal fermentation on qualitative and quantitative nutritional parameters
Abstract:
Fermentace je perspektivní proces zlepšující nutriční vlastnosti krmných komodit a může být prospěšná pro výživu hospodářských zvířat. Pro účely pokusu fermentace, za použití L. plantarum, bylo vybráno 6 druhů obilovin; pšenice ozimá, pšenice dvouzrnka, pšenice červená, pšenice špalda, žito ozimé a ječmen jarní. Tyto druhy obilovin byly podrobeny analýzám na obsah vybraných makronutrientů, mikroelementů …moreAbstract:
Fermentation is a promising process to improve the nutritional properties of feed commodities and can be beneficial for livestock nutrition. For the fermentation experiment, using L. plantarum, 6 cereal species were selected; winter wheat, double grain wheat, red wheat, spelt, winter rye and spring barley. These cereals were analysed for the content of selected macronutrients, microelements and antinutrients …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2024
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Horký, Ph.D.
- Reader: Jana Mušínská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MÜLLER, Tomáš. \textit{Vliv fermentace obilovin na kvalitativní a~kvantitativní výživářské parametry}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2024. Available from: https://theses.cz/id/4goyrv/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Agricultural Engineering / General Agriculture
Theses on a related topic
-
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová -
Antinutriční látky v píci jetelovin při využití separovaných listů ve výživě prasat
Linda Kutáčová -
Stanovení škrobu a základních charakteristik vybraných druhů obilovin
Martina CUKROVÁ -
Hodnocení výkonnosti podniku pomocí nástrojů finanční analýzy
David Škrob -
Monitoring a síťová automatizace v bezdrátové síti.
Daniel Škrob -
Využití a integrace zařízení Smart Home
Daniel Škrob -
Tvorba datasetu a učení modelu neuronových sítí pro klasifikaci infarktu myokardu
Ondřej Škrob -
Rezistentní škrob
Jana Bartoníková