Bc. Tomáš Müller

Master's thesis

Vliv fermentace obilovin na kvalitativní a kvantitativní výživářské parametry

Effect of cereal fermentation on qualitative and quantitative nutritional parameters
Abstract:
Fermentace je perspektivní proces zlepšující nutriční vlastnosti krmných komodit a může být prospěšná pro výživu hospodářských zvířat. Pro účely pokusu fermentace, za použití L. plantarum, bylo vybráno 6 druhů obilovin; pšenice ozimá, pšenice dvouzrnka, pšenice červená, pšenice špalda, žito ozimé a ječmen jarní. Tyto druhy obilovin byly podrobeny analýzám na obsah vybraných makronutrientů, mikroelementů …more
Abstract:
Fermentation is a promising process to improve the nutritional properties of feed commodities and can be beneficial for livestock nutrition. For the fermentation experiment, using L. plantarum, 6 cereal species were selected; winter wheat, double grain wheat, red wheat, spelt, winter rye and spring barley. These cereals were analysed for the content of selected macronutrients, microelements and antinutrients …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2024
  • Supervisor: doc. Ing. Pavel Horký, Ph.D.
  • Reader: Jana Mušínská, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta