Bc. Tomáš Müller

Diplomová práce

Vliv fermentace obilovin na kvalitativní a kvantitativní výživářské parametry

Effect of cereal fermentation on qualitative and quantitative nutritional parameters
Anotace:
Fermentace je perspektivní proces zlepšující nutriční vlastnosti krmných komodit a může být prospěšná pro výživu hospodářských zvířat. Pro účely pokusu fermentace, za použití L. plantarum, bylo vybráno 6 druhů obilovin; pšenice ozimá, pšenice dvouzrnka, pšenice červená, pšenice špalda, žito ozimé a ječmen jarní. Tyto druhy obilovin byly podrobeny analýzám na obsah vybraných makronutrientů, mikroelementů …více
Abstract:
Fermentation is a promising process to improve the nutritional properties of feed commodities and can be beneficial for livestock nutrition. For the fermentation experiment, using L. plantarum, 6 cereal species were selected; winter wheat, double grain wheat, red wheat, spelt, winter rye and spring barley. These cereals were analysed for the content of selected macronutrients, microelements and antinutrients …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2024
  • Vedoucí: doc. Ing. Pavel Horký, Ph.D.
  • Oponent: Jana Mušínská, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Zemědělské inženýrství / Zemědělské inženýrství