Vliv fermentace obilovin na kvalitativní a kvantitativní výživářské parametry – Bc. Tomáš Müller
Bc. Tomáš Müller
Diplomová práce
Vliv fermentace obilovin na kvalitativní a kvantitativní výživářské parametry
Effect of cereal fermentation on qualitative and quantitative nutritional parameters
Anotace:
Fermentace je perspektivní proces zlepšující nutriční vlastnosti krmných komodit a může být prospěšná pro výživu hospodářských zvířat. Pro účely pokusu fermentace, za použití L. plantarum, bylo vybráno 6 druhů obilovin; pšenice ozimá, pšenice dvouzrnka, pšenice červená, pšenice špalda, žito ozimé a ječmen jarní. Tyto druhy obilovin byly podrobeny analýzám na obsah vybraných makronutrientů, mikroelementů …víceAbstract:
Fermentation is a promising process to improve the nutritional properties of feed commodities and can be beneficial for livestock nutrition. For the fermentation experiment, using L. plantarum, 6 cereal species were selected; winter wheat, double grain wheat, red wheat, spelt, winter rye and spring barley. These cereals were analysed for the content of selected macronutrients, microelements and antinutrients …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Horký, Ph.D.
- Oponent: Jana Mušínská, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zemědělské inženýrství / Zemědělské inženýrství
Práce na příbuzné téma
-
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová -
Antinutriční látky v píci jetelovin při využití separovaných listů ve výživě prasat
Linda Kutáčová -
Stanovení škrobu a základních charakteristik vybraných druhů obilovin
Martina CUKROVÁ -
Hodnocení výkonnosti podniku pomocí nástrojů finanční analýzy
David Škrob -
Monitoring a síťová automatizace v bezdrátové síti.
Daniel Škrob -
Využití a integrace zařízení Smart Home
Daniel Škrob -
Tvorba datasetu a učení modelu neuronových sítí pro klasifikaci infarktu myokardu
Ondřej Škrob -
Rezistentní škrob
Jana Bartoníková