MgA. Michaela Navrátilová

Bakalářská práce

T: Tenzidy a jejich využití pro odstraňování nečistot z objektů s barevnými povrchovými úpravami P: Restaurování části nástěnné a nástropní malby v místnosti č. 2.04 ve druhém nadzemním podlaží severního křídla bývalé piaristické koleje v Litomyšli

T: Surfactants and their use for soil removal from painted surfaces P: Restoration of part of the wall ceiling paintings in room No. 2.04 on the second floor of the north wing of the former Piarist monastery in Litomyšl
Anotace:
Tato bakalářská práce je úvodem k problematice využití tenzidů pro odstraňování nečistot z objektů s barevnými povrchovými úpravami, především z povrchu nástěnných maleb. Zabývá se základní charakteristikou a vlastnostmi tenzidů, pojednává stručně o znečištění nástěnných maleb, představuje jednotlivé čistící systémy na bázi tenzidů a uvádí jejich příklady použití. Práce také zhodnocuje rizika související …více
Abstract:
This bachelor thesis introduces the issue of using surfactants for soiling removal from painted surfaces, especially from surfaces of wall paintings. It deals with basic characteristics and properties of surfactants, briefly mentions the soil of murals, futhermore it presents individual cleanings systems based on surfactants and examples of their use. Moreover this study evaluates the risk related …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 8. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 21. 9. 2010
  • Vedoucí: Ing. Karol Bayer

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Navrátilová, Michaela. T: Tenzidy a jejich využití pro odstraňování nečistot z objektů s barevnými povrchovými úpravami P: Restaurování části nástěnné a nástropní malby v místnosti č. 2.04 ve druhém nadzemním podlaží severního křídla bývalé piaristické koleje v Litomyšli. Litomyšl, 2010. bakalářská práce (BcA.). Univerzita Pardubice. Fakulta restaurování

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta restaurování