Julie DVOŘÁKOVÁ
Bachelor's thesis
Luštěniny a jejich využití v pekařství
Legumes and their use in bakery
Abstract:
Bakalářská práce se zabývala především změnami a rozdíly aminokyselinového skóre v luštěninových moukách a jejich následné využití v pekařství. V teoretické části byl sepsán stručný popis nutričních aspektů luštěnin, dále byly uvedeny vybrané druhy luštěnin a jejich možné technologické úpravy. Další důležitá kapitola byla zmíněna důležitost a využitelnost luštěnin. Jako hlavní je uvedena využitelnost …moreAbstract:
The bachelor's thesis mainly dealt with changes and differences in the amino acid score in legume flours and their subsequent use in baking. In the theoretical part, a brief description of the nutritional aspects of legumes was written, and selected types of legumes and their possible technological modifications were also presented. Another important chapter mentioned the importance and usability of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Date of defence: 13. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Jaroslav Šimek, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
DVOŘÁKOVÁ, Julie. Luštěniny a jejich využití v pekařství. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Nutritional Therapy / Nutritional Therapy
Theses on a related topic
-
Možnosti využití cizrny v jídelníčku předškolních dětí
Lenka Odehnalová -
Klíčené luštěniny se sníženým obsahem oligosacharidů jako zdroj pokrmů
Natálie Pečenková -
Nutriční změny v klíčených luštěninách zpracovaných sušením
Karin VIKTORINOVÁ -
Vliv klíčení a vaření na antioxidační aktivitu čočky
Lucie Czyžová -
Kulinární úprava luštěnin
Natálie Pečenková