Julie DVOŘÁKOVÁ

Bachelor's thesis

Luštěniny a jejich využití v pekařství

Legumes and their use in bakery
Abstract:
Bakalářská práce se zabývala především změnami a rozdíly aminokyselinového skóre v luštěninových moukách a jejich následné využití v pekařství. V teoretické části byl sepsán stručný popis nutričních aspektů luštěnin, dále byly uvedeny vybrané druhy luštěnin a jejich možné technologické úpravy. Další důležitá kapitola byla zmíněna důležitost a využitelnost luštěnin. Jako hlavní je uvedena využitelnost …more
Abstract:
The bachelor's thesis mainly dealt with changes and differences in the amino acid score in legume flours and their subsequent use in baking. In the theoretical part, a brief description of the nutritional aspects of legumes was written, and selected types of legumes and their possible technological modifications were also presented. Another important chapter mentioned the importance and usability of …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Date of defence: 13. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Jaroslav Šimek, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

DVOŘÁKOVÁ, Julie. Luštěniny a jejich využití v pekařství. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta

University of Ostrava

Faculty of Medicine

Bachelor programme / field:
Nutritional Therapy / Nutritional Therapy