Luštěniny a jejich využití v pekařství – Julie DVOŘÁKOVÁ
Julie DVOŘÁKOVÁ
Bachelor's thesis
Luštěniny a jejich využití v pekařství
Legumes and their use in bakery
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývala především změnami a rozdíly aminokyselinového skóre v luštěninových moukách a jejich následné využití v pekařství. V teoretické části byl sepsán stručný popis nutričních aspektů luštěnin, dále byly uvedeny vybrané druhy luštěnin a jejich možné technologické úpravy. Další důležitá kapitola byla zmíněna důležitost a využitelnost luštěnin. Jako hlavní je uvedena využitelnost …viacAbstract:
The bachelor's thesis mainly dealt with changes and differences in the amino acid score in legume flours and their subsequent use in baking. In the theoretical part, a brief description of the nutritional aspects of legumes was written, and selected types of legumes and their possible technological modifications were also presented. Another important chapter mentioned the importance and usability of …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2023
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2023
- Vedúci: Ing. Jaroslav Šimek, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DVOŘÁKOVÁ, Julie. Luštěniny a jejich využití v pekařství. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / odbor:
Nutritional Therapy / Nutritional Therapy
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti využití cizrny v jídelníčku předškolních dětí
Lenka Odehnalová -
Klíčené luštěniny se sníženým obsahem oligosacharidů jako zdroj pokrmů
Natálie Pečenková -
Nutriční změny v klíčených luštěninách zpracovaných sušením
Karin VIKTORINOVÁ -
Vliv klíčení a vaření na antioxidační aktivitu čočky
Lucie Czyžová -
Kulinární úprava luštěnin
Natálie Pečenková