Julie DVOŘÁKOVÁ

Bakalářská práce

Luštěniny a jejich využití v pekařství

Legumes and their use in bakery
Anotace:
Bakalářská práce se zabývala především změnami a rozdíly aminokyselinového skóre v luštěninových moukách a jejich následné využití v pekařství. V teoretické části byl sepsán stručný popis nutričních aspektů luštěnin, dále byly uvedeny vybrané druhy luštěnin a jejich možné technologické úpravy. Další důležitá kapitola byla zmíněna důležitost a využitelnost luštěnin. Jako hlavní je uvedena využitelnost …více
Abstract:
The bachelor's thesis mainly dealt with changes and differences in the amino acid score in legume flours and their subsequent use in baking. In the theoretical part, a brief description of the nutritional aspects of legumes was written, and selected types of legumes and their possible technological modifications were also presented. Another important chapter mentioned the importance and usability of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 13. 6. 2023
  • Vedoucí: Ing. Jaroslav Šimek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

DVOŘÁKOVÁ, Julie. Luštěniny a jejich využití v pekařství. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie