Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv – Bc. Adéla Samiecová
Bc. Adéla Samiecová
Master's thesis
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Microbiological quality of fresh-cut fruit and fresh fruit juices
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na mikrobiologickou kvalitu krájeného chlazeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv, určených k přímé spotřebě. Mikrobiologickou analýzou byla stanovena přítomnost kontaminujících mikroorganismů. Byla porovnávána mikrobiologická kvalita čerstvých nezpracovaných šťáv určených k přímé spotřebě se šťávami ošetřenými vysokým tlakem, bylo potvrzeno očekávání, že vyšší (p <0,05) …moreAbstract:
The diploma thesis is focused on microbiological quality of fresh cut fruit and fresh juices intendet for direct compsuntion. The microbiological analysis has been demonstrated to determine the expected microorganisms in fresh cut fruit and fresh juices. The presence of contaminating microorganisms was determinated by mirobiological analysis. The microbiological quality of fresh juices was compared …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SAMIECOVÁ, Adéla. \textit{Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a~čerstvých ovocných šťáv}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2020. Available from: https://theses.cz/id/4ku59f/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Behaviour of Agricultural Products in High Hydrostatic Pressure Regimes
Olaosebikan Layi Akangbe -
Edible flowers of Southeast Asia and their possible methods of processing
Martin Richter -
The effect of processing and preparation on the caffeine content in coffee and tea
Erika Tadevosjanová -
Mikrobiologie snídaňových směsí a lyofilizovaného ovoce
Ria Collinsová -
Prodloužení doby úchovy vybraných čerstvých šťáv pomocí rostlinných silic
Tereza Gonová -
Analýza marketingového mixu společnosti na trhu čerstvých šťáv
Věra Jenáčková -
Stanovení biologicky aktivních látek v čerstvých ovocných šťávách
Gabriela Františová -
Analýza věrnostního programu společnosti na trhu čerstvých šťáv
Lucie Dužíková