Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv – Bc. Adéla Samiecová
Bc. Adéla Samiecová
Diplomová práce
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Microbiological quality of fresh-cut fruit and fresh fruit juices
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na mikrobiologickou kvalitu krájeného chlazeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv, určených k přímé spotřebě. Mikrobiologickou analýzou byla stanovena přítomnost kontaminujících mikroorganismů. Byla porovnávána mikrobiologická kvalita čerstvých nezpracovaných šťáv určených k přímé spotřebě se šťávami ošetřenými vysokým tlakem, bylo potvrzeno očekávání, že vyšší (p <0,05) …víceAbstract:
The diploma thesis is focused on microbiological quality of fresh cut fruit and fresh juices intendet for direct compsuntion. The microbiological analysis has been demonstrated to determine the expected microorganisms in fresh cut fruit and fresh juices. The presence of contaminating microorganisms was determinated by mirobiological analysis. The microbiological quality of fresh juices was compared …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Behaviour of Agricultural Products in High Hydrostatic Pressure Regimes
Olaosebikan Layi Akangbe -
Edible flowers of Southeast Asia and their possible methods of processing
Martin Richter -
The effect of processing and preparation on the caffeine content in coffee and tea
Erika Tadevosjanová -
Mikrobiologie snídaňových směsí a lyofilizovaného ovoce
Ria Collinsová -
Prodloužení doby úchovy vybraných čerstvých šťáv pomocí rostlinných silic
Tereza Gonová -
Analýza marketingového mixu společnosti na trhu čerstvých šťáv
Věra Jenáčková -
Stanovení biologicky aktivních látek v čerstvých ovocných šťávách
Gabriela Františová -
Analýza věrnostního programu společnosti na trhu čerstvých šťáv
Lucie Dužíková