Bc. Hana Štefanová

Bachelor's thesis

Technologie výroby cideru a jeho význam v potravinářství

Technology of cider production and its meaning in food industry
Abstract:
Tato bakalářská práce popisuje výrobu zkvašeného jablečného moštu ve světě známého jako cider. V první části práci jsou diskutovány některé odlišnosti tohoto nápoje od běžně konzumovaných nápojů. Jsou zde uvedeny základní chemické látky, které jsou obsaženy ve výchozí surovině - v jablkách. Další část práce popisuje sled technologických kroků při výrobě uvedeného nápoje.
Abstract:
This thesis deals with production of fermented apple beverage that is worldwide known as cider. In this work there are discussed some differences between cider and other drinks usually consumed. One part of the study describes common composition of the apples. Study continues with the description of cider-making and technological procedures like harvesting, drilling and fermentation.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 6. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 23. 8. 2016
  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Štefanová, Hana. Technologie výroby cideru a jeho význam v potravinářství. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs