Technologie výroby cideru a jeho význam v potravinářství – Bc. Hana Štefanová
Bc. Hana Štefanová
Bachelor's thesis
Technologie výroby cideru a jeho význam v potravinářství
Technology of cider production and its meaning in food industry
Abstract:
Tato bakalářská práce popisuje výrobu zkvašeného jablečného moštu ve světě známého jako cider. V první části práci jsou diskutovány některé odlišnosti tohoto nápoje od běžně konzumovaných nápojů. Jsou zde uvedeny základní chemické látky, které jsou obsaženy ve výchozí surovině - v jablkách. Další část práce popisuje sled technologických kroků při výrobě uvedeného nápoje.Abstract:
This thesis deals with production of fermented apple beverage that is worldwide known as cider. In this work there are discussed some differences between cider and other drinks usually consumed. One part of the study describes common composition of the apples. Study continues with the description of cider-making and technological procedures like harvesting, drilling and fermentation.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 6. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 23. 8. 2016
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Štefanová, Hana. Technologie výroby cideru a jeho význam v potravinářství. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Kvalita jablek pro zpracování na alkoholické nápoje
Barbora Dočkalová -
Hodnocení kvality jablek v závislosti na podmínkách jejich pěstování
Ivona Dresslerová -
Změny v chemickém složení plodů jablek v závislosti na době skladování
Jaroslav PÍSAŘÍK -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových šťáv z jablek
Nicola Sochorcová -
Cider - technologie výroby a průzkum informovanosti
David URBÁNEK -
Nízkoalkoholické ovocné nápoje typu cider
Lucie Hrazdírová -
Technologické možnosti výroby ciderů a sladinových kvašených nápojů.
Jakub Sojka -
Možnosti výroby ciderů sekundární fermentací ovocných vín
Ondřej Novotný