Ing. Tereza Kácalová

Disertační práce

Vliv ochucujících postupů vybranými druhy koření a aromatizujících rostlin na kvalitu olivového oleje

Effect of Flavoring Methods by Selected Spices and Aromatic Plants on the Quality of Olive Oil
Anotace:
Olivový olej je klíčovou složkou středomořské stravy. Je ceněn nejen pro své nutriční vlastnosti, ale také pro své senzorické charakteristiky, zdraví prospěšné účinky a antimikrobiální vlastnosti. Cílem této práce bylo sledovat změny kvalitativních parametrů během skladování a porovnat vliv tří metod ochucování u tří příchutí olivového oleje. K experimentálnímu pokusu byl použit panenský olivový olej …více
Abstract:
Flavored olive oil is a key ingredient in the Mediterranean diet. It is valued not only for its nutritional properties, but also for its sensory characteristics, health benefits, and antimicrobial properties. This work aimed to observe the changes in quality parameters during storage and to compare the effect of three flavouring methods of three olive oil flavourings. Virgin olive oil of the Aayrouni …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 8. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Doktorský studijní program / obor:
Technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.