Ing. Tereza Kácalová

Doctoral thesis

Vliv ochucujících postupů vybranými druhy koření a aromatizujících rostlin na kvalitu olivového oleje

Effect of Flavoring Methods by Selected Spices and Aromatic Plants on the Quality of Olive Oil
Anotácia:
Olivový olej je klíčovou složkou středomořské stravy. Je ceněn nejen pro své nutriční vlastnosti, ale také pro své senzorické charakteristiky, zdraví prospěšné účinky a antimikrobiální vlastnosti. Cílem této práce bylo sledovat změny kvalitativních parametrů během skladování a porovnat vliv tří metod ochucování u tří příchutí olivového oleje. K experimentálnímu pokusu byl použit panenský olivový olej …viac
Abstract:
Flavored olive oil is a key ingredient in the Mediterranean diet. It is valued not only for its nutritional properties, but also for its sensory characteristics, health benefits, and antimicrobial properties. This work aimed to observe the changes in quality parameters during storage and to compare the effect of three flavouring methods of three olive oil flavourings. Virgin olive oil of the Aayrouni …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 8. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Oponent: Jiří Mlček, prof. Ing., Ph.D., Bohuslava Tremlová, prof. MVDr., Eva Vítová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Doctoral programme / odbor:
Food Technology / Properties and Processing of Agricultural Materials and Products

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.