Vliv ochucujících postupů vybranými druhy koření a aromatizujících rostlin na kvalitu olivového oleje – Ing. Tereza Kácalová
Ing. Tereza Kácalová
Doctoral thesis
Vliv ochucujících postupů vybranými druhy koření a aromatizujících rostlin na kvalitu olivového oleje
Effect of Flavoring Methods by Selected Spices and Aromatic Plants on the Quality of Olive Oil
Anotácia:
Olivový olej je klíčovou složkou středomořské stravy. Je ceněn nejen pro své nutriční vlastnosti, ale také pro své senzorické charakteristiky, zdraví prospěšné účinky a antimikrobiální vlastnosti. Cílem této práce bylo sledovat změny kvalitativních parametrů během skladování a porovnat vliv tří metod ochucování u tří příchutí olivového oleje. K experimentálnímu pokusu byl použit panenský olivový olej …viacAbstract:
Flavored olive oil is a key ingredient in the Mediterranean diet. It is valued not only for its nutritional properties, but also for its sensory characteristics, health benefits, and antimicrobial properties. This work aimed to observe the changes in quality parameters during storage and to compare the effect of three flavouring methods of three olive oil flavourings. Virgin olive oil of the Aayrouni …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 8. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Jiří Mlček, prof. Ing., Ph.D., Bohuslava Tremlová, prof. MVDr., Eva Vítová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KÁCALOVÁ, Tereza. \textit{Vliv ochucujících postupů vybranými druhy koření a aromatizujících rostlin na kvalitu olivového oleje}. Online. Dizertačná práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/4m8kj0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesDoctoral programme / odbor:
Food Technology / Properties and Processing of Agricultural Materials and Products
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.