Ovlivnění nutriční hodnoty cvrčka banánového (Gryllus assimilis) přidáním mrkve do jeho výživy – Bc. Michal Čáp
Bc. Michal Čáp
Master's thesis
Ovlivnění nutriční hodnoty cvrčka banánového (Gryllus assimilis) přidáním mrkve do jeho výživy
Effects of carrot inclusion into the diet on the chemical composition of Jamaican field cricket (Gryllus assimilis)
Abstract:
Teoretická část práce byla zaměřená na nutriční hodnotu hmyzu, jeho benefity při použití jako krmiva nebo potraviny, dále na manipulaci s nutriční hodnotou a vnější faktory, které nutriční hodnotu ovlivňují.Pro praktickou část bylo odchováno 7 skupin cvrčků banánových, kteří byli chováni za stejných, konstantních podmínek a krmeni i napájeni ad libitum. Těchto 7 skupin bylo rozděleno na 3 kontrolní …moreAbstract:
The teoretical part of this work was focused on the nutritional values of insects, their benefits when used as food and feed, manipulation with nutritional value and the external factors affecting the nutritional value.In the practical part, seven groups of Jamaican field crickets were reared under the constant laboratory conditions, when feed and water were provided ad libitum. These 7 groups were …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Martin Kulma, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ČÁP, Michal. \textit{Ovlivnění nutriční hodnoty cvrčka banánového (Gryllus assimilis) přidáním mrkve do jeho výživy}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/4ms2bd/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Theses on a related topic
-
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Vladislav Vondrášek -
Zoonotic Aspects of Edible Insects in the Czech Republic
Eva Coufalová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu
Ingrid Nierostková -
Porovnání stravitelnosti bílkovin jedlého hmyzu s jinými bílkovinami
Dominika Křížová -
Insertion of CRISPR/Cas system to carrot to enable genome editing
Pavel Chaloupský -
Vliv kontaminace půdy na kvalitu pěstované mrkve seté
Miroslava Křivánková -
Vliv přidání mrkve do výživy cvrčka banánového (Gryllus assimilis) na obsah karotenoidů a tokoferolů
Terezie Mačková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights